Згідно з дослідженням, проведеним британськими фахівцями, кожен третій кухонний електроприлад використовується не більше 6 разів, а до кожного десятого після покупки так більше і не торкаються. А найголовніше - що всі ці непотрібні покупки потім захаращують наші і без того невеликі - в більшості випадків - кухні. Ми визначили власний рейтинг кухоних «девайсів», орієнтуючись на висловлювання користувачів мережі Інтернет.

Отже, 10-е місце займає кухонний комбайн. Для багатьох він занадто громіздкий і складний в обслуговуванні - мати окремо блендер, міксер і м'ясорубку набагато зручніше. Хоча деякі господині встають на захист цього багатофункціонального приладу, аргументуючи тим, що при правильному виборі насадок і функціоналу це просто незамінний помічник на кухні. При наявності великої робочої поверхні, звичайно ...
9-е місце між собою розділили хлібопічка, вафельница і млинниця. Різні за призначенням, ці три приладу готують, по суті, однакові страви - ​​неприйнятні для фігури. Тому ейфорію від покупки нового девайса дуже швидко замінює прагнення скинути зайві кілограми, і прилад виявляється на дальній поличці, куди не доходять руки. Найстійкіші можуть продовжувати свої експерименти навіть кілька місяців, хоча для більшості жінок достатньо і пари-трійки тижнів. Далі млинці готуються настільки рідко, що вистачає звичайної сковорідки, хліб знаходять прийнятний магазинний, а від вафель відмовляються зовсім. 
На 8-му місці у нас йогуртница. Ні, прилад це, звичайно, хороший - що допомагає урізноманітнити здоровий поживний раціон як дітей, так і дорослих. Але питання в тому, чи потрібно його купувати, якщо тепле молоко можна також залити в термос або навіть обгорнуту рушником каструлю. До речі, в дуже популярних на сьогодні мультиваркою найчастіше також є функція приготування йогурту - так сказати, одним пострілом одразу двох зайців.
7-е місце дісталося соковижималці. Ідеальна прилад для ідеального сніданку, якщо б не одне але: після смачної їжі так не хочеться вичищати всі ці контейнери з макухою. Ну настільки не хочеться, що іншим разом відмовляєшся від свіжовичавленого соку за сніданком, а потім просто замовляєш його в якому-небудь фреш-барі: смачно і без «наслідків».
На 6-му місці відразу два подрібнювача, хоч і для різних продуктів: кавомолка і ломтерезка.Власниці цих приладів зізнаються, що явно погарячкували з покупкою, враховую той факт, що зараз в магазинах який тільки каву не продають, а взагалі і варити його не завжди з руки, краще вже випити розчинна. Що вже говорити про ломтерезке, яку беруть для нарізки хліба в тому числі. Домашній обід або вечерю - навіть при досить великій родині - все-одно не тих масштабів, щоб прям приладом продукти нарізати. Єдине, коли ломтерезка дійсно рятує - так це при підготовці до серйозного застілля, але чи так часто ми влаштовуємо подібні?
5-е місце  відведено девайсам для любителів фрі і фондю. Фритюрниця, на думку користувачів Інтернету, одноголосно визнана найбільш шкідливим і марнотратним з усіх можливих приладів: мало того, що готує жирну їжу, так ще й масла в неї заливати потрібно немало. Дивно, але вона все-одно набувається - можливо, як бонус до іншої покупці або при 90% знижки? Фондюшниця в цьому плані більш лояльна - і до здоров'я, і до продуктів. Але вона призначена для особливого застілля і тісного спілкування. А часу на посиденьки, на жаль, нас знаходиться небагато, от і стоїть ...
На 4-му місці мороженица. Історія приблизно така ж, що і з йогуртницею, але з тією різницею, що простоює цей прилад набагато частіше. Взимку не до холодних десертів, а влітку знаходяться легші солодощі, максимум хочеться фруктового льоду. І для нього, до речі, мороженица не потрібна - достатньо формочок для звичайної морозилки.
3-ку лідерів відкриває тостер. Ось вже дійсно девайс часів закінчення СРСР. Це чи не перший електричний прилад для кухні, який з'явився в наших «незалежних» магазинах. Але свідомість у нас залишилося колишнє: куди легше і смачніше підсмажити грінки на сковорідці, ніж купувати спеціальний хліб для тостів і штовхати їх на «багаття» з проводів. Не рятують навіть такі виверти, як освіта на хлібі в процесі піджарки малюнків - максимум, дітей на кілька раз заявляючи, але смаженим хлібом їх все одно постійно годувати не станеш.
2-й у нас йде бутербродница. Це варіант з тостером, але обтяжений вимогою шукати якусь начинку. Для любителів «МакДональдсів» на якийсь час згодиться, але навіть вони з часом починають розуміти, що одними бутербродами ситий не будеш. Ось і виходить, що коефіцієнт корисної дії приладу починає падати прямо пропорційно зміцненню цієї думки. Хоча в цілому задумка була непогана.
На 1-му місці нашого рейтингу чудесний прилад під назвою яйцеварка. Нам дуже хочеться дізнатися ім'я відкривача і причини, які його спонукали на таке. По-перше, зварити яйце може будь-яка людина ще зі шкільного віку - особливих умінь для цього не треба. По-друге, кількість яєць, на які зазвичай розрахована яйцеварка, наводить на думку, що в родині має бути як мінімум 5 людей. Або в ній пропонується варити відразу на тиждень? Загалом, питань вона дає більше, ніж відповідей, тому й заслужила топове місце найбільш непотрібних побутових приладів для кухні!
А який список у вас? :)
0

Добавить комментарий

В Украине опубликован рейтинг банков по количеству полученного рефинансирования от НБУ. Как пишет Цензор, при детальном анализе данных НБУ оказалось, что крупнейшие банки, которые реально влияют на рынок и столкнулись, соответственно, с наибольшим в абсолютном значении оттоком вкладов, получили рефинансирования в гораздо меньших объемах, чем реальные потери вкладов. К примеру, ПриватБанку государство компенсировало только 38 копеек из каждой гривны оттока вкладов, а Первому украинскому - вообще 34 копейки. То есть компенсировать нехватку вкладов в пассивах эти банки вынуждены были за счет собственных средств или средств акционеров. Или же путем сворачивания кредитных программ - забирая выданные ранее деньги у бизнеса. Гораздо более щедрым НБУ оказался к государственным банкам - Укргазбанку уже выделено рефинансирование наперед - почти 3 гривны на гривну оттока, а Ощадбанку компенсировали в 1,6 раз больше, чем забрали вкладчики. Цензор.нет В целом, по данным Цензор, несмотря на радикальные крики политиков о "бесконтрольной" раздаче НБУ кредитов банкам, на самом деле 2014 году Национальный банк предоставил украинским банкам в 5 раз меньше рефинансирования, чем в мирном и стабильном 2009-м. Как сообщила председатель Нацбанка Валерия Гонтарева, в военном и постреволюционном 2014 году Национальным банком Украины была предоставлена кредитная поддержка украинским банкам в виде рефинансирования на общую сумму 36,5 млрд грн, что по сегодняшнему курсу доллара составляет 1,6 млрд долл. США. За 2014 год оттоки депозитов по всей банковской системе составили около 126 млрд грн, при этом рефинансирование НБУ составило не более трети от суммы потерь. В мирном 2009 году, когда естественный отток депозитов населения в банках составил 29,7 млрд грн, банки получили от НБУ рефинансирование в объеме 77,7 млрд грн, что при действовавшем на тот момент курсе гривны составляло порядка 10 млрд долл. США. Таким образом, во времена Виктора Стельмаха украинские банки были обеспечены ликвидностью, гораздо превышавшей "потери" вкладов граждан, и смогли наращивать кредитование экономики и обеспечивать стране уверенный рост ВВП, стабильность курса и все другие прелести устойчивого развития.

1

Просмотреть комментарии

Популярные сообщения
Популярные сообщения
Общее·количество·просмотров·страницы
Общее·количество·просмотров·страницы
113635
Подписаться
Подписаться
Архив блога
Загрузка...
Тема "Динамический просмотр". Технологии Blogger.